Sinterklaas is alweer bijna in het land, maar wij hebben alvast contact met hem gehad in Spanje. Ook dit jaar hebben we hem weer bereid gevonden om bij ons in Zwanenburg bij een paar gezinnen langs te gaan.

Dit kan op zondag 3 december en dinsdag 5 december

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken dan kun je contact opnemen met Nelleke de Tombe op 06-22176610

Na de Amsterdamse avond is het weer hoog tijd voor een disco voor de kids. 18 november geven we weer een geweldig feest voor alle kids van 9 t/m 12 jaar in het gebouw van de speeltuin.

Heb je zin om te komen koop dan je kaartjes op https://billetto.nl/e/t-n-g-party-Tickets-233384 voor €2,- per stuk

Datum: Zaterdag 18 november
Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur
Leeftijd: 9 t/m 12 jaar

(kaarten aan de deur zijn €4,-)

De maand oktober is er alweer dus dat betekend dat we weer lekker graag griezelen.

Daarom organiseren op zaterdag 28 oktober een Halloween optocht door het dorp. Vanaf 18.30 zal de speeltuin open zijn en om 19.00 uur start de optocht.
Wil je inschrijven voor deze activiteit dan zit je op de juiste plek, want hieronder kun je je naam invullen en aangeven met hoeveel kinderen je komt. Zorg dat er zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meekomen want het wordt weer een griezelige boel.
Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

En toen werd het droog en begon de strijd

Dagenlang regen maar vanmiddag, brak dan eindelijk de zon door. Alsof die wel tevoorschijn moest komen tijdens zoveel sportiviteit. En of je nou de van de sportclub kwam, de jeugdclub of de kinderboerderij, we gingen er vol in.
De hoofdprijs van € 750,00 voor je club moest binnengehaald. Die belangrijke wisselbeker. Voorzichtig aan de start, eerst een oefenrondje, want hoe gingen we ook weer het snelste over de baan. En daarna vol gas. De juryleden hadden het druk met de scores opschrijven, en er volgden hele berekeningen om eruit te komen.
Erna volgde het touwtrekken, een pure krachttraining. Weer ging de jury zitten en rekenen, schrijven, puzzelen. Welke finalisten gaan er op de bal. En dan behendigheid, lenigheid, slimheid ofwel, 1 team op de bal. Als je de bal niet goed balanceert, lig je eraf. En dat kost je een volle minuut erbij opgeteld. Het was mooi om te zien hoe men meteen een team werd. Vasthouden, rollen, enkels vastgrijpen van de acrobaat bovenop zodat die niet valt. Zo hoort je team altijd te spelen.
En dan de eindstand, de onbetwiste nummer 1, Don Bosco. Tussen 1 en 2 zat een groot verschil, maar nummer 2 Vos en op 3 de kerels van Christofoor. Meest ludieke groep was de kinderboerderij, die bij de aanmelding in boeren overals en met kruiwagen aan kwamen lopen.
De Speeltuin is dankbaar voor de wijsheid van de jury Brandweerman Hans van Zurk, Invaller Sven en Juryvoorzitter en kampioen rekenen Rob Koster.
We bedanken stichting Voor de buurt, die dit mogelijk hebben gemaakt. De Rabobank voor hun bijdrage en we geven een applaus aan de medewerkers van de Speeltuin die deze dag mogelijk maakten.

Volgend jaar gaan we jullie terugzien, en is de inzet opnieuw de wisselbokaal. Bedankt voor de sportiviteit.

Jarenlang hebben we het kunnen doen met ongeschreven regels en de meeste bezoekers hielden zich hier netjes aan. Helaas veranderen de tijden en wordt het drukker en drukker in de speeltuin en beginnen er dingen mis te gaan. Veel mensen weten misschien niet dat wij een speeltuin zijn die op heel veel vrijwilligers draait. Zonder deze vrijwilligers kan onze speeltuin niet blijven bestaan. Maar met alleen vrijwilligers red je het als vereniging niet. Wij doen er bijvoorbeeld alles aan om uw kind gezond te houden in ons zwembad, maar daarvoor moeten we aan steeds strengere eisen voldoen en jammer genoeg kosten deze eisen altijd geld.

Als er mensen naar de speeltuin komen die bolderkarren vol drinken en etenswaren meenemen naar de speeltuin en daardoor niks aanschaffen bij het winkeltje of als er mensen (die geen lid zijn) de speeltuin binnen komen en niet de moeite nemen om de 2 euro entree te betalen die wij zo hard nodig hebben om een mooie schone speeltuin te houden dan moeten we hier helaas wat aan gaan doen.

Het bestuur is op dit moment hard bezig om duidelijke huisregels op te stellen, maar hier zijn er alvast een paar die per direct van kracht zijn (of al waren):

 • Toegang voor niet-leden is €2,- per persoon (direct te betalen bij het winkeltje bij binnenkomst of direct aan de poort als er controle is)
 • Het nuttigen van zelf meegenomen drink- en etenswaren is niet toegestaan.
 • Honden zijn niet toegestaan in de speeltuin (ook geen kleine honden).
 • Zwemmen in het zwembad is op eigen risico. De ouders moeten dus zelf toezicht houden.

Er zullen nog meer regels gaan volgen en deze zullen met bovenstaande regels een eigen sectie op onze site krijgen zodat ze goed vindbaar worden. Heb je vragen over deze regels neem dan gerust contact op met het bestuur via het email-adres info@speeltuinzwanenburg.nl

Denk je nog wel eens terug aan de zondag van de Feestweek?
Dan is dit iets voor jou.
Speeltuinvereniging Zwanenburg organiseert zaterdag 7 oktober 2017 een ouderwetse Amsterdamse avond. Met een hapje en een drankje lekker dansen en sjansen op Amsterdamse smartlappen gezongen door Frans Zeilmaker.
Wacht niet te lang met bestellen, want hier wil je bij zijn!

Kaarten kun je bestellen op http://bit.ly/AmsterdamseAvond2017


Kaartverkoop online: €7,50
Kaartverkoop aan de deur: €12,50


Toegang tot het feest is alleen voor volwassenen

Als je ouders bijgekomen zijn van de feestweek is het tijd voor de kids. 24 juni geven we weer een geweldig feest voor alle kids van 9 t/m 12 jaar in het gebouw van de speeltuin.
Trek je meest elegante kleding aan want dit keer geven we een galaparty dus bling, bling is geen probleem.

Heb je zin om te komen koop dan je kaartjes op https://billetto.nl/e/t-n-g-party-Tickets-200516 voor €1,50 per stuk

Datum: Zaterdag 24 juni
Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur
Leeftijd: 9 t/m 12 jaar
Toegangsprijs online: €1,50
Toegangsprijs aan de deur: €2,-

Je hoeft niet lid te zijn van de speeltuin om naar dit feest te komen.

Stelt je eens voor: 2 mannen achter een computer op zondag 4 juni met spanning wachtend tot het 12 uur is en de inschrijving voor de huttenbouw open gaat. Zo ging het er zondag aan toe. Dit keer geen rijen dik voor het hek van de speeltuin, maar mensen konden rustig vanuit hun luie stoel, vanaf het strand of vanaf het vakantieadres de inschrijving regelen voor de kids zodat ze mee kunnen doen met de huttenbouw.

Het was de eerste keer dat we het inschrijven digitaal geregeld hebben en dat gaat niet zonder slag of stoot. We hadden het tot in de puntjes voorbereid, maar natuurlijk gingen er dingen mis, maar dat is ook wel een logisch als je in de eerste 5 minuten al 77 inschrijvingen hebt. Gelukkig waren we er snel bij als er mensen ons een mail stuurden of een als we een berichtje binnen kregen via Facebook. Op die manier hebben we nu van de meeste kids de informatie binnen, maar we hebben nog een paar ouders gemaild voor wat informatie.

De meeste inschrijvers hebben gelukkig ook de vragen beantwoord waarin wij vroegen wat iedereen vond van het digitaal inschrijven. Gelukkig waren de meesten het over eens dat we dit voort moeten zetten en dat werd het meeste duidelijk uit onderstaande grafiek:

Verder zullen we alle opmerkingen verwerken en kijken wat we hiervan kunnen leren zodat we het volgend jaar nog beter kunnen doen.
Zodra we alle gegevens van de kinderen compleet hebben zullen we iedereen ook het Huttenbouw boekje via de mail toe sturen. Hierin staat alles dat je moet weten voor de huttenbouw en dat kun je nu rustig doorlezen op je E-reader.

Voor de leden die nog niet ingeschreven hebben, hebben we op dit moment nog 32 plekken over dus wil je nog meedoen dan kun je tickets kopen/inschrijven via https://billetto.nl/e/huttenbouw-2017-Tickets-192580. Heb je nog vragen over je inschrijving stuur dan gerust een mail naar huttenbouw@speeltuinzwanenburg.nl of stuur ons een berichtje via de speeltuinpagina op facebook

Morgen is het zover en dan gaat de inschrijving voor de huttenbouw om 12 uur van start. Zoals jullie hebben kunnen lezen in het vorige bericht zal het dit jaar digitaal gaan gebeuren via deze site https://billetto.nl/e/huttenbouw-2017-Tickets-192580.

Naast het kopen van de kaarten zal er ook een formulier ingevuld moeten worden waarin allerlei informatie over de kinderen gevraagd word. De link naar dit formulier zal u krijgen zodra je bezig bent met het kopen van de kaartjes.
Om u alvast voor te bereiden is hier alvast informatie over wat er allemaal ingevuld moet worden.

 • Zwemdiploma’s
 • Adres
 • Allergieën
 • Medicatiegebruik
 • of het kind is ingeënt volgens het rijksvaccinatie programma
 • Huisartsgegevens
 • Tandartsgegevens
 • Overige bijzonderheden

Zorg ervoor dat u deze informatie bij de hand hebt zodat u het eenvoudig in kunt vullen zonder dat u nog op zoek moet.
U zal zich misschien afvragen waarvoor we al deze informatie willen hebben, maar dit is allemaal nodig om de veiligheid van uw kind te waarborgen. Deze informatie zal alleen gebruikt worden wanneer dat nodig is en zal nooit gedeeld worden met derden.

Wilt u alle informatie nog eens doorlezen over de inschrijving dan verwijzen we u naar het vorige bericht over de huttenbouw en dat kunt u hier vinden http://www.speeltuinzwanenburg.nl/inschrijving-huttenbouw-2017/ 

Aanmelden nieuwsbrief?

Abonneer nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd in onze speeltuin

Facebook

Twitter