Aankomende activiteiten

aug
20
di
10:00 Huttenbouw 2019 @ Speeltuin Zwanenburg
Huttenbouw 2019 @ Speeltuin Zwanenburg
aug 20 @ 10:00 – aug 23 @ 19:00
 Delen:FacebookTwitterWhatsAppPinterestMeerLinkedInTelegramSkypeRedditE-mailPrint
aug
22
do
hele dag Speeltuin gesloten!!!!
Speeltuin gesloten!!!!
aug 22 hele dag
 Delen:FacebookTwitterWhatsAppPinterestMeerLinkedInTelegramSkypeRedditE-mailPrint
aug
23
vr
hele dag Speeltuin gesloten!!!!
Speeltuin gesloten!!!!
aug 23 hele dag
 Delen:FacebookTwitterWhatsAppPinterestMeerLinkedInTelegramSkypeRedditE-mailPrint
aug
25
zo
hele dag Speeltuin gesloten!!!!
Speeltuin gesloten!!!!
aug 25 hele dag
 Delen:FacebookTwitterWhatsAppPinterestMeerLinkedInTelegramSkypeRedditE-mailPrint
aug
26
ma
13:00 Speeltuin open @ Speeltuinvereniging Zwanenburg
Speeltuin open @ Speeltuinvereniging Zwanenburg
aug 26 @ 13:00 – 17:00
De speeltuin is is geopend voor iedereen. Ben je geen lid van de speeltuin dan zijn de kosten per bezoek, per persoon (jong en oud) €2,-. (bij slecht weer gesloten, bel eerst naar 020-4972563 voordat[...]

Om 12.00 uur kun je op deze pagina je tickets kopen voor de Huttenbouw 2019. Hieronder kunt u het aantal tickets selecteren dat u wilt en dat staat gelijk aan het aantal kinderen dat u in gaat schrijven. Bent u klaar met inschrijven dan moet u ook nog aanvullende gegevens aan ons doorgeven. U krijg via email een link naar het formulier toegestuurd, maar maar wil je het direct invullen dan kan dat ook via deze link https://forms.gle/n1T6xQjXRbroxcUA8

Heb je vragen stuur ons een bericht via onze facebookpagina of mail ons op huttenbouw@speeltuinzwanenburg.nl

Beste Huttenbouwers,

Op zondag 2 juni 12:00 uur gaan wij inschrijven voor de Huttenbouw 2019 met het thema NEON.

Om te kunnen inschrijven voor dit evenement moet u lid zijn van de Speeltuinvereniging Zwanenburg-West. Direct na inschrijving wordt dit door ons gecontroleerd. Als u inschrijft maar geen lid bent wordt 30% van het inschrijfgeld in rekening gebracht waarna de inschrijving wordt geannuleerd.

Kosten voor deelname zijn €60,= per kind. U kunt maximaal 4 kinderen tegelijkertijd inschrijven. Door vergunningseisen zijn er maximaal 200 plekken. Zijn deze tickets op dan kunt u een reserveticket bemachtigen. Dit reserveticket kost niets en u komt op een genummerde wachtlijst, maar u bent dan nog niet ingeschreven. Mocht er een plek vrijgekomen zijn dan nemen wij contact met u op.

In de aansluitende week na 2 juni zal het inschrijf formulier via mail worden toegestuurd, dit formulier MOET ingevuld worden. Deze informatie is nodig om de veiligheid van uw kind te kunnen waarborgen.

Indien na inschrijving blijkt dat u geen lid bent van de speeltuinvereniging, dan nemen wij contact met u op. Meer informatie over hoe u lid kunt worden van de speeltuin vind u hier 
https://www.speeltuinzwanenburg.nl/lidmaatschap/

Na inschrijving krijgt u het ticket voor de huttenbouw 2019 via mail toegestuurd waarna u deze kunt printen. Op het ticket staat een QR-code die verbonden is aan de inschrijving. Kopiëren van dit ticket heeft daarom geen zin. Mochten er problemen zijn met de inschrijving neem dan contact met ons op via huttenbouw@speeltuinzwanenburg.nl of stuur ons een berichtje via de speeltuin facebookpagina 
https://www.facebook.com/Speeltuinverenigingzwanenburg/ 

Hieronder vindt u het inschrijf-reglement voor huttenbouw editie 2019. Lees dit GOED door!

Inschrijf-regelement

 • De inschrijving zal plaatsvinden op zondag 2 juni 2019 vanaf 12:00 uur.
 • Kinderen kunnen meedoen vanaf 5 jaar tot en met groep 8.
 • De kosten bedragen €60,= per kind.
 • Mocht na 2 juni de inschrijving worden geannuleerd dan zal er geen restitutie plaatsvinden. Alleen bij zeer zwaarwegende omstandigheden zal het bestuur van de speeltuinvereniging bepalen of er restitutie plaats zal vinden.
 • Het maximum aantal inschrijvingen is 200. Daar mag om vergunningsredenen niet van worden afgeweken.
 • Na 200 inschrijvingen zullen er reservelijst tickets aangeboden worden. Er zal geen inschrijfgeld gevraagd worden voor deze reservelijst tickets.
 • Mocht een deelnemer afvallen, dan zal de organisatie de eerstvolgende op de reservelijst benaderen over eventuele deelname en afspraken maken over de financiële afwikkeling.
 • Bij het gebruik van medicijnen zullen de gecertificeerde EHBO’ers door de deelnemer zelf meegebrachte medicijnen uitdelen aan het kind. De verantwoordelijkheid zal echter bij de ouders blijven liggen. Om dit goed te regelen zal er een verklaring van verantwoordelijkheid getekend moeten worden. Dinsdag 20 augustus zal deze verklaring aan u gegeven worden om te tekenen.
 • Pesten wordt niet getolereerd, bij constatering wordt het kind verwijderd van de Huttenbouw en zal er geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.
 • Mocht er gebeld worden dat uw kind opgehaald wil worden, dan dient u zo snel mogelijk te komen.
 • Het gebruik van elektronische apparaten en telefoons tijdens de huttenbouw is niet toegestaan.
 • Meegebrachte zeilen/versieringen moeten op vrijdag 31 augustus voor 09:30 uur weer meegenomen worden. Het is absoluut niet toegestaan deze achter te laten of in de container van de speeltuin te dumpen.

Alvast heel veel plezier,

Cora, Nelleke, Rob, Maurice en Jochem

In de maand december hebben we weer een hele leuke hobbyclub staan. Op 16 december van 13.30 tot 16.00 uur worden de telefoons, tablets, tv’s en computers aan de kant geschoven en kunnen de kinderen lekker komen knutselen bij ons.
Dit keer zullen ze een mooi kerstornament kunnen maken om de kerstboom te versieren. De prijs om mee te doen met de hobbyclub is net zoals altijd €2,50 en moet aan de deur betaald worden.
Er is plek voor maximaal 50 kids dus klik snel op onderstaande afbeelding, vul het inschrijfformulier in en zorg dat je een plekje hebt!!!

Sinterklaas is alweer bijna in het land en wij hebben alvast kunnen regelen dat hij wat huisbezoeken kan doen in Zwanenburg.
Op 2 en 5 december kan Sinterklaas bij je langs komen, maar hij heeft het wel ontzettend druk.
Wil je weten of hij ook bij jou kan komen neem dan even contact op met Nelleke de Tombe op telefoonnummer 0622176610.
Nelleke werkt nauw samen met de plan-piet om ervoor te zorgen dat het programma van Sinterklaas niet in de knoop komt.
Waarschijnlijk willen er veel kinderen dat hij langskomt dus bel snel!!!

Om de maand oktober compleet te maken hebben we ook nog een geweldige halloween disco gepland. De kids van 6 t/m 8 jaar kunnen zich dan alvast opwarmen voor de mooie halloweenoptocht de volgende dag. Wil je 26 oktober ook komen koop dan snel online een kaartje voor €2,- (€4,- aan de deur). De disco duurt van 18.30 tot 20.00 uur.

Klik op deze link om een kaartje te kopen https://billetto.nl/e/halloween-disco-party-Tickets-313334

De maand oktober is er alweer dus dat betekent dat we weer lekker graag griezelen.

We starten daarom op zondag 21 oktober met een hobbyclub die helemaal in het teken staat van Halloween. De kinderen kunnen tijdens deze middag (13.30 tot 16.30) een echte pompoen uithollen en versieren voor Halloween. De kosten voor deze activiteit zijn €2,50 en de betaling daarvan kan worden voldaan bij binnenkomst.

Om de griezelmaand af te sluiten hebben we op zaterdag 27 oktober een Halloween optocht door het dorp. Vanaf 18.30 zal de speeltuin open zijn en om 19.00 uur start de optocht en het zou natuurlijk leuk zijn als alle pompoenen die tijdens de hobbyclub gemaakt zijn op de route staan. Aan de optocht zijn geen kosten verbonden.

Wil je je inschrijven voor deze activiteiten dan zit je op de juiste plek. Klik op de link hieronder en vul snel je gegevens in.

https://goo.gl/forms/QvPNriEdfpK0bEyq1

Zorg dat er zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meekomen want het wordt weer een griezelige boel.

We zijn wat verlaat met het verslagje van dag 3, maar de vrijwilligers hebben het zo druk met al die kids dat het niet altijd op tijd kan lukken, maar wat een dag hebben we weer gehad.
Overdag stond volledig in het teken van spelletjes. We hadden een gedeelte van het park afgezet en daar hebben we allerlei activiteiten neergezet in samenwerking met het JOGG-haarlemmermeer. De kids konden voetballen, Jenga, trefbal, mikado (in het groot), tennissen en nog veel meer. Alle kinderen waren vrij om te doen wat ze leuk vonden dus er stonden veel kids rond het voetbal dat zoals altijd erg populair is.

Als de kids geen zin meer hadden konden ze lekker terug de speeltuin in om daar verder te spelen in de hutten. Om het geheel wel wat overzichtelijker te houden zijn de kleintjes als eerste begonnen in de ochtend en in de middag waren de grotere kids aan de beurt. Rond 15 uur waren alle kids klaar en was het voor ons weer tijd om de boel op te ruimen. In de tussentijd werd er alvast erg druk geoefend voor de talentenshow die in de avond plaats zou gaan vinden. Meerdere groepen bestegen alvast het podium om even te wennen aan de mensenmassa die ze die avond konden verwachten. Er ontstond zelfs nog een heuse polonaise omdat het zo gezellig was.

In de keuken werd ondertussen hard gewerkt aan de avondmaaltijd, want na zo’n drukke dag moeten de kids natuurlijk even een goede maaltijd krijgen. Elke dag heeft de keuken hard moeten werken om al die honderden broodjes te smeren, maar zelfs het hartige beleg wordt bij ons zelf gesneden dus er zijn weer veel plakjes vlees en kaas door de snijmachine gegaan deze week.
Op de derde dag kregen de kids als avondmaal lekker macaroni voorgeschoteld waarbij ze de keus hadden tussen macaroni met kaas of met tomaat. Er werd heerlijk gesmuld van de maaltijd waarna alle kids weer snel vertrokken waren naar hun hut tot het moment dat ze ineens een andere geur in hun neus kregen uit de frietkraam.

Er waren ineens allemaal verbaasde gezichten toen ze geen friet roken, maar dat het leek alsof ze langs de bakker liepen. Wat ze op dat moment nog niet wisten is dat er heerlijke churros voor ze gemaakt werden als toetje, maar toen de bel ging wisten ze verbazend genoeg precies waar ze naartoe moesten. Alle kids kregen een puntzakje met daarin heerlijke churros die snel soldaat gemaakt werden en ze vonden het heeeeerlijk.

Om 18.30 ging de speeltuin weer open voor de ouders die plaats konden nemen voor Zwanenburg’s got talent, de enige echte talentenshow van Speeltuinvereniging Zwanenburg. Er stonden dit jaar weer 10 acts op het programma waaronder dansende kids en zelfs de instrumenten werden van huis gehaald om een mooi optreden te verzorgen. De jury nam plaats en de acts konden beginnen. Er waren inmiddels al best veel mensen verzamelt voor het podium de meerdere kids werden spontaan een beetje zenuwachtig toen ze het podium betraden, maar gelukkig was die spanning snel weer over als de act opgevoerd moest worden. Na alle acts was het tijd voor de prijsuitreiking en er waren 3 acts uitgekozen.

De derde plaats werd gewonnen door een groep meiden uit hut 35 namelijk Stacy, Roxanne, Ruby, Darcy, Danique en Isa. Ze hadden een mooie dansact uitgevoerd.
De tweede plaats ging naar Noor en Anouk die ook een hele goede dansact hadden gedaan op een leuk liedje uit The Voice kids.
De eerste plaats ging naar het duo Ruben en Dave die hun eigen instrumenten meegenomen hadden. De een speelde de klarinet en de andere de euphonium en ze hadden zich al 2 jaar voorbereid, want ze hadden het namelijk al ingestudeerd voor de huttenbouw van het afgelopen jaar. Jammer genoeg was er toen alleen een dans talentenjacht.

Na Zwanenburg’s got talent was het weer tijd om alle hutten klaar te maken om lekker in te kunnen slapen. Inmiddels was het aantal kids alweer wat minder geworden dat bleef slapen, want er waren er een aantal al heel erg moe. De rest van de avond was het verder schrikken geblazen, want het was weer tijd voor de Enge Draad. Er was een route uitgezet door het park om de kids de stuipen op het lijf te jagen en dat is gelukt ook. Gelukkig waren ze zo moe dan het geen probleem was om te slapen na zo’n tocht dus was het toen tijd voor een heerlijke nachtrust.

Zoals elk`jaar staat de tweede dag van de huttenbouw in het teken van de survival. Bij dit evenement wordt alles uit de kast gehaald om te laten zien wat we als speeltuin voor elkaar kunnen krijgen. Om 7 uur s’ochtends staan de vrijwillligers al langs de sloot op de Amestelle om alles op te bouwen zodat om 10 uur de eerste kinderen aan de baan kunnen beginnen. 

Als eerste waren de kleintjes aan de beurt (kids onder de 8 jaar). Om 10 uur vertrok de eerste groep richting de Amestelle om daar een geweldige ochtend te beleven. De vrijwilligers hadden verschillende uitdagingen voor ze opgezet waaronder een klimwand, een slingertouw over het water en meerdere luchtkussens waar ze helemaal op los konden gaan.

De kids vonden het heerlijk om lekker bezig te zijn op al deze luchtkussens, maar om 12 uur was het toch echt weer tijd om terug te gaan naar de speeltuin voor een heerlijke lunch. De kleintje konden daarna weer heerlijk verder spelen in de hutten.

Om 13 uur was het de beurt aan de oudere kids en dat waren er dit jaar erg veel. Gelukkig waren er naast dit parcour ook nog wat andere uitdaging voor deze groep. Zij mogen namelijk ook nog over de sloot bij de Amestelle waar nog een andere deel van een parcour was aangelegd. Daar konden ze onder andere tokkelen, over een touwbrug, in een bootje varen en over drijvende banden heen klimmen. Daar ging natuurlijk ook nog wel een (per ongeluk express) wat mis waardoor sommigen van een heerlijk modderbad konden genieten, want de sloten op de Amestelle zijn namelijk niet erg diep. Dus ruikt de tas van je kind een beetje naar modder dan zou dat heel goed daardoor kunnen komen.
Gelukkig vinden  de kids het helemaal niet erg en wordt het er alleen maar leuker op om een keer geoorloofd in de sloot te kunnen springen.

Rond 15.30 vertrok de eerste groep weer richting speeltuin  om daar even bij te komen van de avondturen. omdat het eten vandaag wat later geserveerd werd dan normaal zijn ze tussendoor nog verwend met een traktatie, maar het eten was helemaal een feestje. Ze werden getrakteerd op een heerlijk stukje kip met twisterfriet, appelmoes en doperwten met wortel. Bij de meesten ging dat er prima in waarna ze nog even tijd hadden om te spelen voordat de ouders binnen kwamen. Om 20 uur ging de speeltuin open en werden alle slaapzakken, matjes, luchtbedden en dekens gebracht zodat de slapers een heerlijke nachtrust kunnen hebben (als dat er van komt).

Op het moment van schrijven zijn er nog veel wakker en genieten ze van het heerlijke kampvuur en een broodje op een stokje gemaakt boven de BBQ. Voor ons wordt het ook tijd om de kids verder te vermaken dus wordt het tijd om af te sluiten. Wil u morgen ook weer op ge hoogte gehouden worden, hou dan onze facebookpagina in de gaten voor foto’s en morgenavond zullen we weer een verslagje schrijven over de belevenissen van de kids.

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd in onze speeltuin

Facebook

Twitter