In de maand december hebben we weer een hele leuke hobbyclub staan. Op 16 december van 13.30 tot 16.00 uur worden de telefoons, tablets, tv’s en computers aan de kant geschoven en kunnen de kinderen lekker komen knutselen bij ons.
Dit keer zullen ze een mooi kerstornament kunnen maken om de kerstboom te versieren. De prijs om mee te doen met de hobbyclub is net zoals altijd €2,50 en moet aan de deur betaald worden.
Er is plek voor maximaal 50 kids dus klik snel op onderstaande afbeelding, vul het inschrijfformulier in en zorg dat je een plekje hebt!!!

Sinterklaas is alweer bijna in het land en wij hebben alvast kunnen regelen dat hij wat huisbezoeken kan doen in Zwanenburg.
Op 2 en 5 december kan Sinterklaas bij je langs komen, maar hij heeft het wel ontzettend druk.
Wil je weten of hij ook bij jou kan komen neem dan even contact op met Nelleke de Tombe op telefoonnummer 0622176610.
Nelleke werkt nauw samen met de plan-piet om ervoor te zorgen dat het programma van Sinterklaas niet in de knoop komt.
Waarschijnlijk willen er veel kinderen dat hij langskomt dus bel snel!!!

Om de maand oktober compleet te maken hebben we ook nog een geweldige halloween disco gepland. De kids van 6 t/m 8 jaar kunnen zich dan alvast opwarmen voor de mooie halloweenoptocht de volgende dag. Wil je 26 oktober ook komen koop dan snel online een kaartje voor €2,- (€4,- aan de deur). De disco duurt van 18.30 tot 20.00 uur.

Klik op deze link om een kaartje te kopen https://billetto.nl/e/halloween-disco-party-Tickets-313334

De maand oktober is er alweer dus dat betekent dat we weer lekker graag griezelen.

We starten daarom op zondag 21 oktober met een hobbyclub die helemaal in het teken staat van Halloween. De kinderen kunnen tijdens deze middag (13.30 tot 16.30) een echte pompoen uithollen en versieren voor Halloween. De kosten voor deze activiteit zijn €2,50 en de betaling daarvan kan worden voldaan bij binnenkomst.

Om de griezelmaand af te sluiten hebben we op zaterdag 27 oktober een Halloween optocht door het dorp. Vanaf 18.30 zal de speeltuin open zijn en om 19.00 uur start de optocht en het zou natuurlijk leuk zijn als alle pompoenen die tijdens de hobbyclub gemaakt zijn op de route staan. Aan de optocht zijn geen kosten verbonden.

Wil je je inschrijven voor deze activiteiten dan zit je op de juiste plek. Klik op de link hieronder en vul snel je gegevens in.

https://goo.gl/forms/QvPNriEdfpK0bEyq1

Zorg dat er zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meekomen want het wordt weer een griezelige boel.

We zijn wat verlaat met het verslagje van dag 3, maar de vrijwilligers hebben het zo druk met al die kids dat het niet altijd op tijd kan lukken, maar wat een dag hebben we weer gehad.
Overdag stond volledig in het teken van spelletjes. We hadden een gedeelte van het park afgezet en daar hebben we allerlei activiteiten neergezet in samenwerking met het JOGG-haarlemmermeer. De kids konden voetballen, Jenga, trefbal, mikado (in het groot), tennissen en nog veel meer. Alle kinderen waren vrij om te doen wat ze leuk vonden dus er stonden veel kids rond het voetbal dat zoals altijd erg populair is.

Als de kids geen zin meer hadden konden ze lekker terug de speeltuin in om daar verder te spelen in de hutten. Om het geheel wel wat overzichtelijker te houden zijn de kleintjes als eerste begonnen in de ochtend en in de middag waren de grotere kids aan de beurt. Rond 15 uur waren alle kids klaar en was het voor ons weer tijd om de boel op te ruimen. In de tussentijd werd er alvast erg druk geoefend voor de talentenshow die in de avond plaats zou gaan vinden. Meerdere groepen bestegen alvast het podium om even te wennen aan de mensenmassa die ze die avond konden verwachten. Er ontstond zelfs nog een heuse polonaise omdat het zo gezellig was.

In de keuken werd ondertussen hard gewerkt aan de avondmaaltijd, want na zo’n drukke dag moeten de kids natuurlijk even een goede maaltijd krijgen. Elke dag heeft de keuken hard moeten werken om al die honderden broodjes te smeren, maar zelfs het hartige beleg wordt bij ons zelf gesneden dus er zijn weer veel plakjes vlees en kaas door de snijmachine gegaan deze week.
Op de derde dag kregen de kids als avondmaal lekker macaroni voorgeschoteld waarbij ze de keus hadden tussen macaroni met kaas of met tomaat. Er werd heerlijk gesmuld van de maaltijd waarna alle kids weer snel vertrokken waren naar hun hut tot het moment dat ze ineens een andere geur in hun neus kregen uit de frietkraam.

Er waren ineens allemaal verbaasde gezichten toen ze geen friet roken, maar dat het leek alsof ze langs de bakker liepen. Wat ze op dat moment nog niet wisten is dat er heerlijke churros voor ze gemaakt werden als toetje, maar toen de bel ging wisten ze verbazend genoeg precies waar ze naartoe moesten. Alle kids kregen een puntzakje met daarin heerlijke churros die snel soldaat gemaakt werden en ze vonden het heeeeerlijk.

Om 18.30 ging de speeltuin weer open voor de ouders die plaats konden nemen voor Zwanenburg’s got talent, de enige echte talentenshow van Speeltuinvereniging Zwanenburg. Er stonden dit jaar weer 10 acts op het programma waaronder dansende kids en zelfs de instrumenten werden van huis gehaald om een mooi optreden te verzorgen. De jury nam plaats en de acts konden beginnen. Er waren inmiddels al best veel mensen verzamelt voor het podium de meerdere kids werden spontaan een beetje zenuwachtig toen ze het podium betraden, maar gelukkig was die spanning snel weer over als de act opgevoerd moest worden. Na alle acts was het tijd voor de prijsuitreiking en er waren 3 acts uitgekozen.

De derde plaats werd gewonnen door een groep meiden uit hut 35 namelijk Stacy, Roxanne, Ruby, Darcy, Danique en Isa. Ze hadden een mooie dansact uitgevoerd.
De tweede plaats ging naar Noor en Anouk die ook een hele goede dansact hadden gedaan op een leuk liedje uit The Voice kids.
De eerste plaats ging naar het duo Ruben en Dave die hun eigen instrumenten meegenomen hadden. De een speelde de klarinet en de andere de euphonium en ze hadden zich al 2 jaar voorbereid, want ze hadden het namelijk al ingestudeerd voor de huttenbouw van het afgelopen jaar. Jammer genoeg was er toen alleen een dans talentenjacht.

Na Zwanenburg’s got talent was het weer tijd om alle hutten klaar te maken om lekker in te kunnen slapen. Inmiddels was het aantal kids alweer wat minder geworden dat bleef slapen, want er waren er een aantal al heel erg moe. De rest van de avond was het verder schrikken geblazen, want het was weer tijd voor de Enge Draad. Er was een route uitgezet door het park om de kids de stuipen op het lijf te jagen en dat is gelukt ook. Gelukkig waren ze zo moe dan het geen probleem was om te slapen na zo’n tocht dus was het toen tijd voor een heerlijke nachtrust.

Zoals elk`jaar staat de tweede dag van de huttenbouw in het teken van de survival. Bij dit evenement wordt alles uit de kast gehaald om te laten zien wat we als speeltuin voor elkaar kunnen krijgen. Om 7 uur s’ochtends staan de vrijwillligers al langs de sloot op de Amestelle om alles op te bouwen zodat om 10 uur de eerste kinderen aan de baan kunnen beginnen. 

Als eerste waren de kleintjes aan de beurt (kids onder de 8 jaar). Om 10 uur vertrok de eerste groep richting de Amestelle om daar een geweldige ochtend te beleven. De vrijwilligers hadden verschillende uitdagingen voor ze opgezet waaronder een klimwand, een slingertouw over het water en meerdere luchtkussens waar ze helemaal op los konden gaan.

De kids vonden het heerlijk om lekker bezig te zijn op al deze luchtkussens, maar om 12 uur was het toch echt weer tijd om terug te gaan naar de speeltuin voor een heerlijke lunch. De kleintje konden daarna weer heerlijk verder spelen in de hutten.

Om 13 uur was het de beurt aan de oudere kids en dat waren er dit jaar erg veel. Gelukkig waren er naast dit parcour ook nog wat andere uitdaging voor deze groep. Zij mogen namelijk ook nog over de sloot bij de Amestelle waar nog een andere deel van een parcour was aangelegd. Daar konden ze onder andere tokkelen, over een touwbrug, in een bootje varen en over drijvende banden heen klimmen. Daar ging natuurlijk ook nog wel een (per ongeluk express) wat mis waardoor sommigen van een heerlijk modderbad konden genieten, want de sloten op de Amestelle zijn namelijk niet erg diep. Dus ruikt de tas van je kind een beetje naar modder dan zou dat heel goed daardoor kunnen komen.
Gelukkig vinden  de kids het helemaal niet erg en wordt het er alleen maar leuker op om een keer geoorloofd in de sloot te kunnen springen.

Rond 15.30 vertrok de eerste groep weer richting speeltuin  om daar even bij te komen van de avondturen. omdat het eten vandaag wat later geserveerd werd dan normaal zijn ze tussendoor nog verwend met een traktatie, maar het eten was helemaal een feestje. Ze werden getrakteerd op een heerlijk stukje kip met twisterfriet, appelmoes en doperwten met wortel. Bij de meesten ging dat er prima in waarna ze nog even tijd hadden om te spelen voordat de ouders binnen kwamen. Om 20 uur ging de speeltuin open en werden alle slaapzakken, matjes, luchtbedden en dekens gebracht zodat de slapers een heerlijke nachtrust kunnen hebben (als dat er van komt).

Op het moment van schrijven zijn er nog veel wakker en genieten ze van het heerlijke kampvuur en een broodje op een stokje gemaakt boven de BBQ. Voor ons wordt het ook tijd om de kids verder te vermaken dus wordt het tijd om af te sluiten. Wil u morgen ook weer op ge hoogte gehouden worden, hou dan onze facebookpagina in de gaten voor foto’s en morgenavond zullen we weer een verslagje schrijven over de belevenissen van de kids.

Dag 1 zit er op en dag 2 is al begonnen, maar toch willen we nog even terugblikken op de eerste dag van de huttenbouw. Wat een heerlijke dag was het. De dag begon zonder zon, maar dat was prima om hutten te bouwen. Mede daardoor werden er geweldige hutten uit de grond gestampt. We hebben lang niet zoveel grote hutten gehad.

Rond het middaguur brak het zonnetje door en was het verder genieten van deze mooie dag. Alle hutten werden in de middag langzaam voltooid, maar zoals elk jaar waren er om 17 uur toch nog wat mensen bezig om hun hutten af te ronden. Die werden nog even geholpen zodat de vrijwilligers verder konden met de voorbereidingen van dag 2, want als iedereen naar huis is dan begint het echte werk voor ons.

Er wordt even een hapje gegeten en dan is het tijd om de vrachtwagens te vullen met met alle spullen die nodig zijn voor de survival die standaard plaatsvind op de tweede dag van de huttenbouw. Maar dat is niet alles. Alles wordt weer even gesopt en aangevuld, maar ook alle indelingen van groepjes moeten gemaakt worden voor de survival. Verder worden alle hutten nog nagelopen op veiligheid en dat is het zo 22 uur in de avond voordat alles een beetje afgerond is. Maar dan toch op het laatste moment nog even een berichtje op facebook dat de ouders op dag 2 pas om 20.00 uur de speeltuin in kunnen, want we komen anders niet goed uit met het diner.

Zodra alles afgerond is wordt er nog wat gedronken en gaan een aantal mensen naar huis, maar grote groep blijft overnachten in de speeltuin. We willen namelijk niet dat er ongenode gasten aan de haal gaan met de prachtig gebouwde hutten. Dan is het tijd voor een goede nachtrust, want dag 2 wordt weer een drukke dag. Wil je alle foto’s van dag 1 terugkijken klik dan hier Huttenbouw 2018 – dag 1

Dankzij onderstaande sponsors en het initiatief van enkele Speeltuinvrijwilligers, zal speeltuin Zwanenburg vanaf 17.00 vanavond een prachtig mooi feest aanbieden aan alle leerlingen die Groep 8 uitzwaaien en na de vakantie naar de grote school gaan.

120 Zwanenburgers en Halfweggers zullen een feest aangeboden krijgen, die we nooit eerder hebben gegeven.

Alleen voor onze aankomende brugpiepers.

Het dak eraf.

We bedanken onze sponsors die dit initiatief hebben omarmd, en geven vast excuses voor de eventuele geluidsoverlast.

( we eindigen om 22.00)

Abbink Tandtechnisch Laboratorium

Agterberg Vleeswaren

Gemeente Haarlememrmmer

Tuincentrum Groenrijk

Halfway Ink

Kdv Berendijk

Leeborent

MCM in control

Pol Totaalbouw

Shuttle2amsterdam.nl

Marco Bakker Fotograaf

De Ballonsjop

En de Speeltuin Zwanenburg

Het Glij evenement was grootser dan ooit.

Het idee was 2 jaar geleden ontstaan tijdens een spontane challenge om de muntjes van de Brug. Het werd een succes die dag, sportclubs die tegen elkaar gingen buikschuiven. Helaas besloot de Brug niet op deze manier meer muntjes uit te delen, en net op dat moment stapte Stichting “Voor de buurt”op de speeltuin af en kwam er toch, vorig jaar een Glij evenement.

Stichting “Voor de Buurt”, vond deze dag zo leuk, dat men de Speeltuin vroeg het nog een keer te organiseren, maar dan nog groter.

ALLE verenigingen en Clubs uitnodigen voor een echte Clubdag, met kraampjes, demo’s en het glijevenement. We hebben niet na hoeven denken. Natuurlijk kan de speeltuin dat organiseren.

Het bleek een schot in de roos.

Wat hebben wij als speeltuin genoten van deze dag. Al vroeg kwamen de eerste verenigingen om hun kraampje op te bouwen, en ook de sportieve gladiatoren voor de buikschuifbaan, kwamen al vroeg voor de warming up. DJ Hunter stond strategisch op de heuvel, en zijn muziek bleek door het hele dorp te waaien. Gezelligheid op het terras, en bij verschillende verenigingen mocht men nieuwe leden inschrijven. Dat was het doel geweest. Tijdens de buikschuifbaan, de bumperballen en het touwtrekken was het nog spannend wie er met de eer vandoor zou gaan. Christofoor gaf niet zo snel op, en Don Bosco, moest echt strijden.  De uiteindelijke uitslag;

1 Don Bosco (cheque van 750,00)

2 Christofoor Basketbal (cheque van 500,00)

3  VOS Handbal (cheque van 250,00)

De Speeltuin won uiteindelijk een leuke troostprijs in de vorm van een grote schaal spek. (4e Plaats) En de mini strijders van VOS handbal kregen een raketijsje.

Tegen 17.00 werd de boel netjes opgeruimd, en heeft de speeltuin onder het genot van een kroketje nog even na zitten praten. Dit was een geslaagde dag.

We bedanken Joma verhuur, en Zwarts marktkramen voor de medewerking. En uiteraard Stichting “Voor de buurt” voor het vertrouwen. Hans van Zurk, die de hoofdscheidsrechter was en zich niet liet vermurwen, omkopen of neerhalen. En de vrijwilligers van de Speeltuin die van deze dag mede zo een succes hebben gemaakt. En we bedanken de vrijwilligers van al deze verenigingen en clubs, die allemaal het juiste clubhart hebben.

En gefeliciteerd Don Bosco, voor de derde keer de overwinning, worden jullie volgend jaar misschien verslagen? Bij Christofoor gaan ze een jaar lang aan de spinazie, en ook  de dames van Vos Handbal moet je nooit onderschatten. En ook het team van de speeltuin, zal zich gaan beraden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd in onze speeltuin

Facebook

Twitter