Close

5 november 2015

Halloween nasleep

De vrijwilligers van Speeltuinvereniging Zwanenburg waren zaterdagmiddag 31 oktober al vroeg bezig om alles klaar te zetten voor de Halloween tocht die die avond ging plaatsvinden. Grafstenen werden in de zandbak geplaats, spinnen in hun web geplaatst, vlaggen met doodshoofden opgehangen. Nadat de vrijwilligers gezellig samen hadden gegeten werden de Schrikkers klaar gemaakt om de straat op te kunnen. Enge pakken werden aangetrokken en prachtige schmink werd aangebracht terwijl het buiten al langzaam donker begon te worden.

Om half 7 stroomde de eerste kinderen verkleed in de engste creaties en met lantaarn de speeltuin in vol verwachting wat er ging gebeuren die avond.
Om 7 uur was het zover en gingen we onder leiding van Nelleke vertrekken voor de toch door het dorp. Ruim 150 kinderen met hun ouders liepen in een prachtige optocht van lichtjes door het dorp. Veel bewoners droegen hun steentje bij met prachtig versierde tuinen wat de toch nog leuker maakte. Tussendoor werden de kinderen opgeschrikt door figuren die uit bosjes kwamen, gillend door de rij liepen of zich hadden verstopt achter een auto. De kinderen kregen op verschillende punten een lekker snoepje.

Na aankomst in de speeltuin was er voor iedereen warme chocomelk en voor de ouders glühwein om op te warmen bij het vuur. Nog een verhaal voorgelezen door Klazien en daarna ging iedereen moe lekker naar huis. Het was weer een geweldige avond.

Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze avond voor de kinderen weer onvergetelijk te maken!