Close

29 augustus 2018

Huttenbouw dag 1

Dag 1 zit er op en dag 2 is al begonnen, maar toch willen we nog even terugblikken op de eerste dag van de huttenbouw. Wat een heerlijke dag was het. De dag begon zonder zon, maar dat was prima om hutten te bouwen. Mede daardoor werden er geweldige hutten uit de grond gestampt. We hebben lang niet zoveel grote hutten gehad.

Rond het middaguur brak het zonnetje door en was het verder genieten van deze mooie dag. Alle hutten werden in de middag langzaam voltooid, maar zoals elk jaar waren er om 17 uur toch nog wat mensen bezig om hun hutten af te ronden. Die werden nog even geholpen zodat de vrijwilligers verder konden met de voorbereidingen van dag 2, want als iedereen naar huis is dan begint het echte werk voor ons.

Er wordt even een hapje gegeten en dan is het tijd om de vrachtwagens te vullen met met alle spullen die nodig zijn voor de survival die standaard plaatsvind op de tweede dag van de huttenbouw. Maar dat is niet alles. Alles wordt weer even gesopt en aangevuld, maar ook alle indelingen van groepjes moeten gemaakt worden voor de survival. Verder worden alle hutten nog nagelopen op veiligheid en dat is het zo 22 uur in de avond voordat alles een beetje afgerond is. Maar dan toch op het laatste moment nog even een berichtje op facebook dat de ouders op dag 2 pas om 20.00 uur de speeltuin in kunnen, want we komen anders niet goed uit met het diner.

Zodra alles afgerond is wordt er nog wat gedronken en gaan een aantal mensen naar huis, maar grote groep blijft overnachten in de speeltuin. We willen namelijk niet dat er ongenode gasten aan de haal gaan met de prachtig gebouwde hutten. Dan is het tijd voor een goede nachtrust, want dag 2 wordt weer een drukke dag. Wil je alle foto’s van dag 1 terugkijken klik dan hier Huttenbouw 2018 – dag 1