Close

31 augustus 2018

Huttenbouw dag 3

We zijn wat verlaat met het verslagje van dag 3, maar de vrijwilligers hebben het zo druk met al die kids dat het niet altijd op tijd kan lukken, maar wat een dag hebben we weer gehad.
Overdag stond volledig in het teken van spelletjes. We hadden een gedeelte van het park afgezet en daar hebben we allerlei activiteiten neergezet in samenwerking met het JOGG-haarlemmermeer. De kids konden voetballen, Jenga, trefbal, mikado (in het groot), tennissen en nog veel meer. Alle kinderen waren vrij om te doen wat ze leuk vonden dus er stonden veel kids rond het voetbal dat zoals altijd erg populair is.

Als de kids geen zin meer hadden konden ze lekker terug de speeltuin in om daar verder te spelen in de hutten. Om het geheel wel wat overzichtelijker te houden zijn de kleintjes als eerste begonnen in de ochtend en in de middag waren de grotere kids aan de beurt. Rond 15 uur waren alle kids klaar en was het voor ons weer tijd om de boel op te ruimen. In de tussentijd werd er alvast erg druk geoefend voor de talentenshow die in de avond plaats zou gaan vinden. Meerdere groepen bestegen alvast het podium om even te wennen aan de mensenmassa die ze die avond konden verwachten. Er ontstond zelfs nog een heuse polonaise omdat het zo gezellig was.

In de keuken werd ondertussen hard gewerkt aan de avondmaaltijd, want na zo’n drukke dag moeten de kids natuurlijk even een goede maaltijd krijgen. Elke dag heeft de keuken hard moeten werken om al die honderden broodjes te smeren, maar zelfs het hartige beleg wordt bij ons zelf gesneden dus er zijn weer veel plakjes vlees en kaas door de snijmachine gegaan deze week.
Op de derde dag kregen de kids als avondmaal lekker macaroni voorgeschoteld waarbij ze de keus hadden tussen macaroni met kaas of met tomaat. Er werd heerlijk gesmuld van de maaltijd waarna alle kids weer snel vertrokken waren naar hun hut tot het moment dat ze ineens een andere geur in hun neus kregen uit de frietkraam.

Er waren ineens allemaal verbaasde gezichten toen ze geen friet roken, maar dat het leek alsof ze langs de bakker liepen. Wat ze op dat moment nog niet wisten is dat er heerlijke churros voor ze gemaakt werden als toetje, maar toen de bel ging wisten ze verbazend genoeg precies waar ze naartoe moesten. Alle kids kregen een puntzakje met daarin heerlijke churros die snel soldaat gemaakt werden en ze vonden het heeeeerlijk.

Om 18.30 ging de speeltuin weer open voor de ouders die plaats konden nemen voor Zwanenburg’s got talent, de enige echte talentenshow van Speeltuinvereniging Zwanenburg. Er stonden dit jaar weer 10 acts op het programma waaronder dansende kids en zelfs de instrumenten werden van huis gehaald om een mooi optreden te verzorgen. De jury nam plaats en de acts konden beginnen. Er waren inmiddels al best veel mensen verzamelt voor het podium de meerdere kids werden spontaan een beetje zenuwachtig toen ze het podium betraden, maar gelukkig was die spanning snel weer over als de act opgevoerd moest worden. Na alle acts was het tijd voor de prijsuitreiking en er waren 3 acts uitgekozen.

De derde plaats werd gewonnen door een groep meiden uit hut 35 namelijk Stacy, Roxanne, Ruby, Darcy, Danique en Isa. Ze hadden een mooie dansact uitgevoerd.
De tweede plaats ging naar Noor en Anouk die ook een hele goede dansact hadden gedaan op een leuk liedje uit The Voice kids.
De eerste plaats ging naar het duo Ruben en Dave die hun eigen instrumenten meegenomen hadden. De een speelde de klarinet en de andere de euphonium en ze hadden zich al 2 jaar voorbereid, want ze hadden het namelijk al ingestudeerd voor de huttenbouw van het afgelopen jaar. Jammer genoeg was er toen alleen een dans talentenjacht.

Na Zwanenburg’s got talent was het weer tijd om alle hutten klaar te maken om lekker in te kunnen slapen. Inmiddels was het aantal kids alweer wat minder geworden dat bleef slapen, want er waren er een aantal al heel erg moe. De rest van de avond was het verder schrikken geblazen, want het was weer tijd voor de Enge Draad. Er was een route uitgezet door het park om de kids de stuipen op het lijf te jagen en dat is gelukt ook. Gelukkig waren ze zo moe dan het geen probleem was om te slapen na zo’n tocht dus was het toen tijd voor een heerlijke nachtrust.